O nás

24.04.2023 17:04

O NÁS.....

Naša MŠ  je zameraná prostredníctvom Školského vzdelávacieho programu VČIELKA viesť deti k zdravému životnému štýlu, environmentálnej výchove,  na rozvíjanie ľudovej slovesnosti, ľudových tradícií . 

Materská škola je dvojtriedna so samostatnou spálňou. Máme k dispozícií zdarma saunu v našej obci, ktorú navštevujeme s deťmi v zimných mesiacoch.

Vybudovali sme si vďaka úspešnému projektu Učebňu v prírode v školskej záhrade, kde deti pozorujú prírodu prostredníctvom vzdelávacích aktivít a hier na bádateľov prírody, záhradníkov (sadia, pestujú, pozorujú rastlinky-okrasné kvietky, zeleninku, bylinky). Venujeme sa aj pravidelným pohybovo-športovým aktivitám, v každom ročnom období uskutočňujeme turistické vychádzky do okolia, a exkurzie na základe týždenných tematických plánov.

Boli sme úspešní v ďalšom projekte Minifitness pre najmenších. Dopoludnia ho využívajú p. učiteľky s deťmi, popoludní, v čase prevádzky materskej školy, je Minifitness otvorené pre rodičov s deťmi. Predplavecká príprava sa uskutočňuje pravidelne každý rok v spolupráci s trénermi Vodného póla z Novák.

Spolupracujeme s Centrom poradenstva a prevencie v Prievidzi v spolupráci s rodinou - logopédia pre deti s nesprávnou výslovnosťou, školská spôsobilosť detí pred zápisom do ZŠ.

Krúžok anglického jazyka prebieha v MŠ 2x do týždňa pre deti od 3-6 rokov.